Отворене ноцине (не можете деложирати покрет), Тео Продромидис, 2020, дигитални принт на новинском папиру

„Отворене новине“

(Не можете избацити покрет),

Theo Prodromidis


Теа Продромидиса (Theo Prodromidis) – у сарадњи са Teoдоросом Кариотисом, Тоњом Катерини, Статисом Митропулосом, Немањом Пантовићем и Аном Виленицом – Açık Gazete (Отворене новине)

www.theoprodromidis.info

Ова студија, која се бави процесима који доводе до све чешће појаве избацивања људи из станова у Србији, повезује се са грчким контекстом у коме законски и правни оквир за заштиту првобитних станара „истиче“ у априлу 2020. године. Ово колективно дело, створено уз помоћ штампача, служи и делује као средство информисања о борбама које се воде у контексту све веће глобалне стамбене кризе.

Тео Продромидис (Theo Prodromidis), је визуелни уметник и филмски режисер који живи у Атини. Његови радови су излагани у галеријама, музејима и фестивалима као што су Галерија Нова, тање концепта, прво и пето Солунско Бијенале, Четврто Атинско Бијенале, WerkleitzZentrum Für Medienkunst и Haus Der Kulturen Der Welt. Од 2017. Године добровољно је радио на Одељењу за историју и филозофију Националног и Каподистријског Универзитету у Атини као извођач у оквиру програма Промена ризика и волантирао је у Отвореној школи „Имигранти Пиреја“. Члан је Института за радикалну имагинацију и члан Савета мреже школа солидарности. Тренутно је члан 2019-2020 -Artworks, Програм за стипендије уметничке Фондације Stavros Niarchos.

Отворене ноцине (не можете деложирати покрет), Тео Продромидис, 2020, дигитални принт на новинском папиру, фотографија инсталације Џулија Залевич

Отворене ноцине (не можете деложирати покрет), Тео Продромидис, 2020, дигитални принт на новинском папиру, фотографија инсталације Џулија Залевич